درمان های خانگی آفتاب سوختگی؛ از عسل تا سیب زمینی

به گزارش 1000 جزیره، روزنامه خراسان: آفتاب سوختگی یکی از پیامد های قرارگرفتن در برابر آفتاب است که به خصوص در سواحل دریا بیشتر ایجاد می گردد؛ بنابراین هنگام حضور در زیر تابش نورخورشید باید نکاتی را رعایت کرد.

درمان های خانگی آفتاب سوختگی؛ از عسل تا سیب زمینی

اگرچه پوشیدن لباس های راحت و کلاه آفتاب گیر در کنار پرهیز از حضور در ساعات اوج تابش خورشید، برترین و مؤثرترین اقدام برای جلوگیری از آفتاب سوختگی است، اما باید از کرم ضد آفتاب ضد آب نیز بهره ببرید. اگر مو های نازک یا قهوه ای دارید، کرم های ضد آفتاب را روی پوست سر بمالید.

ازمصرف آب آشامیدنی یا میوه های غنی از آب مانند پرتقال یا هندوانه نباید فراموش کنید. از خوردن شیرینی ها اجتناب کنید، زیرا ممکن است التهاب را افزایش دهد، اما در صورت بروز آفتاب سوختگی می توانید خیلی سریع با چند ترفند خانگی، این شرایط را بهبود بخشید:

ماست

آفتاب سوختگی با احساس سوزش ناراحت نماینده ای همراه است که برای تسکین آن احتیاج به خنک شدن پوست خواهد بود. کافی است سری به یخچال بزنید و از ماست یاری بگیرید. لایه ای ضخیم از ماست را روی پوست بمالید و اجازه دهید 15 دقیقه بماند سپس با آب خنک بشویید.

ژل آلوئه ورا

آلوئه ورا روند بهبود زخم ها را تسریع می نماید. اگر از آفتاب سوختگی رنج می برید، مقداری ژل آلوئه ورا روی پوست آسیب دیده بگذارید و به آرامی ماساژ دهید. اگر آفتاب سوختگی با درد شدیدی همراه است، اجازه دهید لایه ای نازک از آن روی پوست بماند. این کار را سه مرتبه در روز تا زمان بهبود قرمزی پوست تکرار کنید.

سیب زمینی

یک عدد سیب زمینی رنده شده را با کمی آب لیمو و یک قاشق سوپخوری روغن زیتون خالص مخلوط کنید و روی پوست به شکل مرهم بگذارید. پس از یک ساعت پوست را با آب بشویید. این کار را چندین مرتبه در روز تکرار کنید.

خیار

خیار را همه افراد به عنوان یکی از برترین خوراکی های سرشار از آب می دانند که افزون بر خوردن به شکل موضعی نیز مفید خواهد بود. در موارد آفتاب سوختگی، توصیه می گردد حلقه های خیار را چند دقیقه روی پوست ملتهب بگذارید. تامین رطوبت پوست باعث تسکین سریع خواهد بود.

عسل

عسل بهتر از هر درمان آنتی بیوتیکی می تواند از عفونت و درد ناشی از آفتاب سوختگی پیشگیری کند، اما به خاطر داشته باشید که آن را برای بچه ها کمتر از 12 سال استفاده نکنید، زیرا ممکن است دچار مسمومیت بوتولیسم شوند.

جو دوسر

این ماده یک ضد التهاب طبیعی است که می توانید از خیسانده آن برای استحمام بهره ببرید. کمی جو دوسر را برای چند ساعت در آب خیس کنید؛ می توانید هم از آن بنوشید و هم به محل سوخته بمالید یا با آب جو دوسر حمام کنید.

روغن های گیاهی

کمی روغن گشنیز را روی منطقه آفتاب سوخته قرار دهید. اسانس هایی مانند استوقودوس می تواند باعث کاهش التهاب و بهبود سریع پوست گردد.

نوشیدن آب

اگرچه همواره با بروز مسائل پوستی در پی انواع پماد و مرهم هستیم، اما جالب است بدانید که نوشیدن آب فراوان به دلیل تامین رطوبت مورد احتیاج بدن روند ترمیم پوست و تسکین درد را تسریع می نماید.

به خاطر داشته باشید...

در این شرایط ضروری است با پزشک مشورت کنید:

علایم آفتاب سوختگی در حد درجه 3 باشد. تاول های بزرگی روی پوست ظاهر گردد، زیرا خطر بروز عفونت وجود دارد. آفتاب سوختگی با احساس درد یا خارش زیاد همراه باشد.

کدام مواد غذایی می تواند به آفتاب سوختگی یاری کند؟

پوست آفتاب سوخته خود را که به شکل بافت مرده و شاخی شده در آمده است، نکنید، زیرا کندن آن سبب آسیب بیشتر به پوست می گردد بنابر این اجازه دهید خود پوست، خشک و ریخته گردد. بعلاوه بعضی از خوراکی ها از آفتاب سوختگی محافظت می نمایند. چنین مواد غذایی شامل شکلات، چای سبز، دانه های انگور هستندکه به دلیل وجود پلی فنول می توانند به جلوگیری از آفتاب سوختگی یاری نمایند.

آفتاب سوختگی به تدریج بروز می نماید و پس از 24 ساعت به اوج می رسد. آفتاب سوختگی روند پیری پوست را تسریع می نماید و یکی از عوامل در بروز سرطان های پوست است. در صورت آفتاب سوختگی خفیف (درجه یک)، رنگ پوست، صورتی یا قرمز می گردد و با احساس گرما هنگام لمس پوست همراه است.

اگر آفتاب سوختگی به سطح 2 برسد، افزون بر قرمزی پوست، تاول های کوچکی با احساس خارش ایجاد می گردد. در نوع درجه 3، پوست به رنگ قرمز بسیار تیره در می آید و ممکن است تاول نیز ظاهر گردد. دراین حالت فرد دچار لرز، سردرد، حالت تهوع، سرگیجه یا تب می گردد.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 19 مهر 1403 بروزرسانی: 19 مهر 1403 گردآورنده: 1000islandstour.com شناسه مطلب: 21

به "درمان های خانگی آفتاب سوختگی؛ از عسل تا سیب زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان های خانگی آفتاب سوختگی؛ از عسل تا سیب زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید