آشنایی با کشورهای یورو 2016؛ گروه دو: ولز

به گزارش 1000 جزیره، رقابت های یورو 2016 پانزدهمین دوره این مسابقات است که به میزبانی کشور فرانسه برگزار می گردد. این رقابت ها که از آن به عنوان جام جهانی کوچک نیز یاد می گردد، هر 4 سال یک بار در قاره اروپا برگزار می گردد و از اهمیت زیادی برخوردار است. این بار قرار است برخلاف دوره های قبلی، این رقابت ها با حضور 24 تیم اروپایی برگزار گردد که ازاین رو تیم های بیشتری شانس حضور در این مسابقات را دارند. به همین منظور قصد داریم در خبرنگاران به معرفی 24 کشور حاضر در این تورنمنت بپردازیم.

آشنایی با کشورهای یورو 2016؛ گروه دو: ولز

ولز، تکه ای کوچک از بریتانیای کبیر

یورو 2016 فرانسه در شهرهای پاریس، بوردو، لیل، لیون، مارسی، لان، سنت دنیز، سن اتین، تولوز و نیس برگزار خواهد شد. ولز یکی از کشورهایی است که برای اولین بار در این مسابقات حضور دارد و همراه با انگلستان، اسلواکی و روسیه در گروه دو رقابت ها قرار گرفته است. در ادامه بیشتر با این زیبا و کوچک آشنا می شویم.

ولز از جمله کشورهای اروپایی است که بخشی از بریتانیای کبیر به شمار می رود. این کشور که در واقع اداره آن به دست بریتانیا است در غرب رودخانه سِورن قرار گرفته و مرکز آن کاردیف است. جمعیت سه میلیون نفری ولز له دو زبان انگلیسی و ولزی صحبت می نمایند.

پیشینه

ولز از دیرباز پذیرای مردم سلت بوده و رومی ها نزدیک به 400 سال بر این سرزمین حکمرانی می کردند. سال 1282 میلادی ولز کاملا تحت تملک انگلستان بود و از سال 1284 این حکمرانی رسمی شد. سال 1485 میلادی، هنر هفتم، اولین پادشاه ولزی انگلستان، شد و بعد از او هنری هشتم قانون اتحاد انگلستان و ولز را در سال 1536 تصویب کرد.

مردم ولز از ریشه هندوارواپیی هستند و نام این کشور از واژه ارمنی Walha گرفته شده که یک قوم پادشاهی بوده اند.

پرچم

پرچم ولز یک نمونه مستطیلی با دو رنگ سفید و سبز است که یک اژدهای قرمز رنگ در وسط آن قرار گرفته که طرح آن استانداردسازی نشده و نمونه های مختلفی از آن وجود دارد. گفته می شود اژدهای قرمز رنگ به Cadwaladr پادشاه Gwynedd مربوط می شود و رنگ های سفید و سبز نیز به حکومت تئودورها بازمی شود.

پرچم بوتان نیز دارای طرح اژدها است. بعلاوه روی پرچم کشور مالت نیز می توان تصویری از این موجود را مشاهده کرد.

موقعیت جغرافیایی و همسایگان

ولز کشوری اروپایی به مرکزیت کاردیف است که جزوی از بریتانیای کبیر به شمار می رود. این کشور در جنوب غربی بریتانیا واقع شده است و از شرق با انگلستان مرز مشترک دارد. این کشور بیش از 3 میلیون نفر را در خود جای داده و شعار آن ولز برای همیشه است. به جز کاردیف، از دیگر شهرهای مهم ولز می توان به سوانزی، نیوپورت و پمبروک اشاره نمود. ولز حدود 21 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و فضای اطراف آن را بیشتر از خشکی آب فرا گرفته است.

حکومت

با اینکه ولز سرزمینی خودگران و دارای پرچم و تشکیلات مستقل است، ولی امور خارجی آن به وسیله بریتانیا اداره می شود. سال 1997 میلادی در جریان یک رفراندوم و همه پرسی مجمع ملی ولز، به عنوان اولین حکومت خودمختار، بعد از 600 سال تشکیل شد و سال 2000 میلادی رودری مورگان، به عنوان رییس مجمع ملی ولز انتخاب شد.

نوع حکومت ولز همانند انگلستان مشروطه سلطنتی است و بعد از آغاز به کار مجمع ملی، رفته رفته بعضی از اختیارات امور از مجلس لندن به مجلس کاردیف واگذار شده است. البته مجلس ولز قابلیت تصویب قانون ندارد و قانون گذاری همچنان در اختیار مجلس عوام است. واحد پول این کشور نیز پوند است.

جاذبه های گردشگری

ولز از جمله کشورهای زیبا با پیشنیه کهن است که شاید در بین مردم کمتر شناخته شده باشد. این کشور می تواند با توجه به جاذبه های تاریخی و طبیعی بکر خود یکی از برترین مقاصد گردشگری دنیا باشد. ولز آب و هوای بسیار خوبی دارد و اگر علاقه به طبیعت یا تاریخ دارید می توانید اوقات لذت بخشی را در ولز سپری کنید. با ما باشید تا بیش از پیش کشور ولز را بشناسیم.

اسنودانیا (Snowdonia)

غیرممکن است کسی به ولز سفر کند و نخواهد اسنودانیا را ندیده برشود. منطقه کوهستانی زیبا با منظره باورنکردنی در Gwynedd که شامل 14 قله بیش از 3000 متر می شود. شما می توانید حتی از پورثماداگ در ساحل غربی نیز اسنودانیا را نظاره کنید. نمای این منطقه همانند دریاچه دیستریکت انگلستان زیبا است و بی شک عکاسان بیشترین لذت را این فضا خواهند برد.

پارک ملی برکن بیکنز (Brecon Beacons National Park)

این پارک ملی بی شک یکی از زیباترین و خاطره انگیز ترین جاذبه های طبیعی کشور ولز است که بهشت کوه نوردان نیز نامیده می شود. کوهستان سیاه، رودخانه اوسک و حیات وحش باورنکردنی در منطقه حافظت شده بخشی از جاذبه های پارک ملی برکن بیکنز در ولز است. البته در این پارک می توان ساعت ها از زیبایی غارها و آبشارها لذت برد که آبشار Henryd Falss در کلبرن مهم ترین آن ها است.

پل شیطان و اراضی هافود (Devil Bridge and the Hafod Estate)

انتخاب اول بسیاری از گردشگر ها در ولز منطقه ای در 12 مایلی شهر Aberystwyth به نام پل شیطان است که می تواند کاملا یک روز شما را پر کند. در ابتدا سه پل در دهانه رود Rheidol Gorge وجود دارد که گفته می شود ساخت آن ها به قرن 11 میلادی برمی شود. بعد از عبور از رودخانه میناچ به منطقه ای با نام اراضی هافود می رسید که استفاده از منطقه ها جنگلی آن به قرن 18 برمی شود. لذت کوهنوردی، تماشای درختان کهن، تماشا آبشارها و استراحت در کلبه های چوبی هرگز از فکر شما پاک نخواهد شد.

راه آهن ولز (Wales Railways)

یکی از سمبل های ولز صنعت معدن و معدن کاری آن ها است. اما از طرف دیگر ولز 10 خط راه آهن معروف و بزرگ دارد که با استفاده از آن ها از تمامی منظره ها، کوهستان ؛ سواحل؛ شهرها و قلعه های این کشور بازدید می کنید. بسیاری از خطوط ریلی بزرگ این کشور از جمله Ffestiniog Railway از پارک ملی اسنودانیا عبور می نمایند که تجربه ای لذت بخش از قطارسواری در اختیار شما قرار می گیرد.

قلعه کائرنارفون (Caernarfon Castle)

این قلعه ساحلی به وسیله پادشاهی به نام ادوارد در قرن 13 میلادی برای اولین ملکه ولز ساخته شده و یکی از بزرگ ترین قلعه های این کشور است. این قلعه 13 برج و دو ورودی دارد و یکی از زیباترین قلعه های اروپا است. آب رودخانه های Seinot و Menai Strait در کنار آن جریان دارد و تاج گذاری چارلز به عنوان شاهزاده ولز در سال 1969 میلادی در این قلعه بوده است.

LIandudno

این منطقه ساحلی را به عنوان ملکه زیبایی های ولز می شناسند که در ساحل شمالی قرار گرفته و می توان نمایی از دریای ایرلند را در اختیار داشت. این منطقه گردشگری بین قطعه اصلی ولز و Great Orme قرار گرفته که گفته می شود تاریخ آن به عصر سنگی بازمی شود.

پورتمریون (Portmeirion)

این هتل و منطقه گردشگری بی نظیر در ساحل پارک ملی اسنودانیا در شمال ولز قرار گرفته که به وسیله سِر کاف ویلیامز الیس در سال های 1925 تا 1975 میلادی ساخته شده است. این منطقه یکی از مجذوب کننده ترین مقاصد گردشگری ولز است که در آن باغ، کلیسا، مسیر ساحلی، روستا و منطقه ها سرسبز زیادی را در خود جای داده است. بسیاری از فیلم ها و برنامه های تلویزیونی نظیر فیلم The Prisoner در اینجا ساخته شده است.

کانوی (Conwy)

منطقه ای بسیار زیبا در ساحل شمالی ولز که فاصله کمی تا منچستر دارد. کانوی هر چیزی که شما برای سفر یک روزه احتیاج دارید در خود جای داده است. از جاذبه های این منطقه می توان به قلعه، بناهای تاریخی و مراکز خرید اشاره نمود. برترین نماها مربوط به قلعه کانوی و رودخانه کانوی است که پل معلق توماس تلفورد نیز در آنجا دیده می شود. پادشاهان زیادی در این منطقه ساکن بوده اند و کوچک ترین خانه بریتانیای کبیر در کانوی واقع شده است.

آنجلسی (Anglesey)

رودخانه Menai Strait و پل معلق Menai Bridge باعث شده تا آنجلسی از منطقه اصلی ولز جدا شده و به یک روستا برای ماهیگیری تبدیل شود. ساحل این منطقه می تواند ساعت ها شما را میخکوب کند. سواحل شنی از جمله South Stack Lighthouse و هوای معتدل این منطقه باعث شده آنجلسی یکی از برترین مکان ها برای تعطیلات باشد. یمی از برترین جاذبه های این منطقه پلتفرم خط آهن آن است که بزرگ ترین نام دنیا را به خود اختصاص داده:

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllandysiliogogogoch

خلیج دان راوِن (Dunraven Gulf)

زیبایی این خلیج مثال زدنی است. این خلیج که در جنوب گلامورگان واقع شده است یکی از مهم ترین و قدیمی ترین جاذبه های ولز است که ساختاری بسیار عجیب دارد. رسوب های این منطقه در کنار غروب زیبای آن باعث شده گردشگران و عکاسان زیادی به اینجا سفر نمایند و از منظره آن لذت ببرد.

موزه ملی کاردیف (Cardiff National Museum)

این موزه که در واقع موزه ملی و موزه هنر ولز به شمار می رود در سال 1905 میلادی بنا شده و مجموعه ای از هدایای موزه کاردیف در آن نگهداری می شود. اگر به تاریخ ولز علاقه مند هستید می توانید به این موزه سر بزنید و از معماری و گنجینه های موجود در آن لذت ببرید.

باغ دیفرین (Dyffryn Gardens)

باغ دیفرین مجموعه ای از باغ های گیاه شناسی در نزدیکی دیفرین و سنت نیکلاس است که به وسیله انجمن گردشگری بریتانیا به عنوان یکی از 100 باغ برتر این منطقه انتخاب شده است. تاریخچه اراضی دیفرین به 640 سال بعد از میلاد مسیح برمی شود.

رژیم غذایی و برترین غذاهای ولز

رژیم غذایی مردم ولز شباهت های زیادی با دیگر منطقه ها بریتانیای کبیر دارد. رژیم غذایی این کشور برگرفته از تاریخ سلت ها است و همیشه سعی نموده اند تا از مواد غذایی تازه استفاده نمایند. در این کشور کشاورزی، دامداری و ماهیگیری رواج زیادی دارد و از همین رو می توان تنوع غذایی مختلف را با مواد اولیه تازه و متفاوت مشاهده کرد.

خوراک بره ولزی (Welsh Lamb)

خوراک بره مردم ولز معروفیت دنیای دارد و از آنجایی که در این کشور گوشت تازه به وسیله مردم ولز تهیه می شود، این غذا یکی از لذیذترین نمونه های موجود در ولز است. در این غذا علاوه بر گوشت از سبزیجات، پیاز، ادویه، سیب زمینی و هویج نیز استفاده می شود.

سوسیس گلامورگان (Glamorgan Sausage)

این سوسیس که به سبک سنتی ولزی ها تهیه می شود در واقع مناسب گیاه خواران است. این سوسیس دارای پنیر، تره فرنگی و خردل است و داخل تکه نان های کوچک پیچیده می شود. در منوی بیشتر رستوران های ولز می توان سوسیس گلامورگان را دید.

Welsh Rarebit

این غذای پرطرفدار از قرن 18 میلادی تا امروز به وسیله مردم ولز تهیه می شود. این غذا شامل پنیر، آب میوه، خردل، کره و ادویه است که داخل نان تست قرار می گیرد و سپس آن را داخل فر یا مایکروفر می گذارند.

کباب بره و رزماری (Rosemary skewered Welsh Lamb)

مردم ولز علاقه زیادی به خوردن کباب بره همراه با رزماری و ماست دارند. آن ها بعد از کباب کردن گوشت بره که شبیه کباب کوبیده است، آن را همراه با رزماری و ماست میل می نمایند.

فیله ماهی با سیب زمینی پمبروک شایر (Bream Fillet crushed Pembrokeshire Potatos)

غذاهای دریایی به علت موقعیت جغرافیایی ولز تنوع بسیار زیادی دارد و رژیم غذای دریایی را در برنامه هفتگی خود جای می دهند. یکی از غذاهای جالب ولز فیله ماهی با سیب زمینی پمبروک شایر و سس سالسا است که طعم منحصربه فردی دارد.

سالمون پخته شده در کماج (Salmon baked pastry)

یکی دیگر از غذاهای مشهور ولز ماهی سالمون است که در آرد کماج پخته می شود و آن را همراه با تره فرنگی و آبلیمو میل می نمایند.

فوتبال

فوتبال ولز هیچ گاه در سطح دنیا مطرح نبوده است. این کشور نه تنها عنوان درخور توجهی ندارد، بلکه هیچ گاه نتوانسته در رقابت های مهم حضور مسمتر داشته باشد و همیشه جزو تیم های درجه چندم اروپا به شمار رفته است. ولز تا امروز فقط یک بار در جام دنیای 1958 حاضر بوده که توانسته تا مرحله یک چهارم نهایی پیشروی کند. یورو 2016 اولین حضور این کشور در رقابت های جام جام ملت های اروپا است.

ولز برای اولین به صورت رسمی سال 1876 رو به روی اسکاتلند صف آرایی نموده و در سال 1910 به عضویت فیفا و سال 1954 به عضویت یوفا در آمده است. یان راش، رایان گیگر و گرت بیل را باید مشهورترین بازیکنان اژدهایان بدانیم. برترین رتبه ولز در رده بندی فیفا رتبه هفدهم بوده که دسامبر سال 2015 میلادی به آن ها تعلق گرفته است. نویل سائتال با 92 بازی ملی و یان راش با 28 گل ملی پرافتخارترین فوتبالیست های ولزی هستند.

ولز سال جاری برای اولین بار در یورو 2016 حاضر شده و با توجه به حضور گرت بیل و نمایش دور از انتظار به عنوان تیم اول گروه به مرحله حذفی رقابت ها راه پیدا نموده است.

منبع: کجارو / wikipedia.com / wales.com / wikitravel.org / planetware.com / visitwales.com
انتشار: 14 آبان 1403 بروزرسانی: 14 آبان 1403 گردآورنده: 1000islandstour.com شناسه مطلب: 39

به "آشنایی با کشورهای یورو 2016؛ گروه دو: ولز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با کشورهای یورو 2016؛ گروه دو: ولز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید